Vernieuwing kunstgrasvelden

Na 12 jaar zijn de huidige kunstgrasvelden bij ONDO toe aan vervanging. De bovenste laag is namelijk al bijna versleten en dus lopen we het risico dat het veld wordt afgekeurd. De vervanging staat gepland van 24 januari tot uiterlijk 18 maart 2022, zodat we weer tijdig het nieuwe veld kunnen gaan gebruiken voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Bijna een jaar terug werd bij de opening van onze verbouwde accommodatie verteld door de gemeente dat zij de voorbereidingen zouden gaan starten. De vervanging wordt weliswaar door de gemeente geregeld en gefinancierd, maar wij mochten van het begin af aan zeker meedenken. Een aantal keer is er constructief overleg geweest en in december 2021 heeft de aanbesteding geleid tot een opdracht aan Antea Sport.

We hebben in overleg met de gemeente het volgende afgesproken:
• Het kunstgrasveld krijgt een andere indeling. In plaats van de twee 60x30m velden met het looppad ertussen, krijgen we een 40x20m speelveld met looppad erom heen (“Veld 1”); de rest wordt één groot kunstgrasoppervlak.
• In het grote oppervlak komt belijning voor twee andere 40x20m speelvelden (“Veld 2” en “Veld 3”) en 4 kleinere speelvelden voor E en F wedstrijden.
• De een-na-bovenste laag wordt vervangen door milieuvriendelijk materiaal wat tevens zorgt voor een betere demping bij het sporten.
• Rondom het hele veld en aan beide zijden van het looppad rondom Veld 1 zal een hekwerk komen net zoals nu. Afgezien van een hekwerk rond Veld 1 komt op de rest van het veld dus geen hekwerk. Dit is één groot veld ten behoeve van trainingen.
• Er komen twee nieuwe dug-outs bij Veld 1. De huidige dug-outs kunnen worden hergebruikt op Veld 2 en 3.
• We gaan zelf aan de slag om een derde elektronisch scorebord aan te schaffen. Deze nieuwe zal dan bij Veld 1 komen te staan. Bij Veld 2 en 3 komen de huidige scoreborden te staan.
• De lichtmasten blijven op de huidige plaats staan. We kunnen in overleg met de gemeente de plek voor doorlooppoortjes, dug-outs, prullenbakken en scoreborden nog in detail afstemmen.

Klik hier voor de overzichtsplattegrond hoe de nieuwe situatie op De Brigge eruit komt te zien.

We zijn enorm blij dat ná de renovatie van onze accommodatie nu ook de vernieuwing van het kunstgrasveld gaat plaatsvinden. We kunnen op een prachtig sportcomplex korfballen en zijn helemaal klaar voor de toekomst!
In het bijzonder dank aan de inzet van Mark Wisse!
Namens het bestuur, Tjeerd en Arjen