Sponsor in Beeld | Zuivelboerderij Hoogelande

Sponsors zijn belangrijk voor ONDO. Door financiële of andere steun maken de sponsoren het gezond functioneren van de club mogelijk. Het is ook niet van zelfsprekend dat zij zich aan ons verbinden. Daarom verdienen zij onze en uw brede ondersteuning. Graag zou de sponsorcommissie daarom via deze weg de leden van ONDO willen oproepen om eens te kijken welke inkopen je juist bij een sponsor zou kunnen doen! Want behoud van goodwill is voor uitbouw van een krachtige vereniging van groot belang. Vandaag deel 6, met in de hoofdrol Leo en Jomien van Eenennaam van zuivelboerderij Hoogelande.

1. Wie zijn jullie en wat voor bedrijf hebben jullie?

Hoi, wij zijn Leo en Jomien van Eenennaam de ouders van Lennard en Joyce.

Wij runnen  samen met Lennard, (Joyce springt ook bij wanneer nodig is) een paar parttimers en weekend/vakantie krachten onze melkvee en zuivel bedrijf. Jomien is er geboren en altijd gebleven. We hebben het melkveebedrijf van Jomien`s ouders overgenomen  en in 1998 met de zelfzuivel tak begonnen.

Hierbij gaat het over vloeibare zuivel zoals yoghurt, vla, karnemelk, yoghurtijs enz.

In 2016 hebben we de nieuwe  stal met 2 melkrobots en een nieuwe zuivelruimte in gebruik genomen waar we flexibeler en efficiënter mee en in kunnen werken.

Een gedeelte van de melk verwerken we tot een eindproduct op eigen bedrijf de overige  melk gaat naar Campina. Onze producten leveren we aan een X aantal supermarkten,

kaasboerderijen, landwinkels en campingwinkels in Zeeland en een gedeelte verkopen we aan huis. Waar we in de zomermaanden als extra ons yoghurtijs scheppen uit de ijsvitrine.

1. Hoe zijn jullie bij ONDO terecht gekomen en wat is de band met ONDO?

Joyce  was de eerste die ging korfballen ze werd meegenomen door een vriendin op de lagere school. Voor ons was korfbal een onbekende sport maar al heel snel was Lennard ook op het veld te vinden en zo kom je er aardig tussen als je af en toe moet rijden naar een wedstrijd en bij thuiswedstrijden vaak langs de lijn staat/zit.

1. Hoe zien jullie ONDO voor je?

Een gezonde vereniging die maar mooi draaiende gehouden wordt door tal van vrijwilligers en dat is zeker tegenwoordig  best een opgave. En je kan het nooit iedereen naar de zin maken dus overal is er wel eens onenigheid en gemopper maar dat blijft.

1. Zijn er dingen waar ONDO zich nog kan verbeteren?

Verbeteren weet ik niet maar wel de ONDO uitstraling blijven houden en een gezellige dorpsvereniging blijven.

1. Hoe ziet jullie werkdag eruit?

Oei dat is lastig om alles op papier te zetten. Elke dag komen vele werkzaamheden terug maar het varieert en loopt vaak door elkaar heen. ik zou zeggen kom gerust een dagje meelopen op ons bedrijf dan kun je het zelf ervaren.

1. Wat kunnen ONDO-leden allemaal bij jullie kopen of doen?

In onze boerderijwinkel verkopen we natuurlijk onze eigen zuivelproducten, producten van collega`s en wat streekproducten

Als er belangstelling voor is kan men gerust een kijkje nemen bij de kalfjes of de koeien en laten we de melkrobot in werking zien. Dat is en blijft een fascinerend melkmachine.

1. Wat vinden jullie zelf het lekkerst wat jullie verkopen?

De meningen zijn hier verdeelt maar dan gaat het over de vanille vla en de vanille yoghurt die vervelen nooit.

1. Welke zuivel of ander product wat jullie zelf maken moeten alle leden van ONDO een keer proeven en waarom?

Volgens mij heeft iedereen wel eens het yoghurtijs geproefd op een ONDO-dag en dan krijgen we vele positieve reacties.

1. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle ONDO leden van jou of je bedrijf weten?

Als er vragen zijn dan kunnen jullie daar Lennard of Joyce mee lastig vallen op de korfbal of kom het onder het genot van een ijsje in Hoogelande te weten er is meestal wel iemand van ons in de buurt die tijd heeft voor een praatje.