Sponsor in Beeld | Kaasboerderij Schellach

Sponsors zijn belangrijk voor ONDO. Door financiële of andere steun maken de sponsoren het gezond functioneren van de club mogelijk. Het is ook niet van zelfsprekend dat zij zich aan ons verbinden. Daarom verdienen zij onze en uw brede ondersteuning. Graag zou de sponsorcommissie daarom via deze weg de leden van ONDO willen oproepen om eens te kijken welke inkopen je juist bij een sponsor zou kunnen doen! Want behoud van goodwill is voor uitbouw van een krachtige vereniging van groot belang. Vandaag deel 5, met in de hoofdrol Els Mesu van Kaasboerderij Schellach.

1. Wie ben jij en wat voor bedrijf heb jij?

Els Mesu, geboren Kwekkeboom. Al bijna 40 jaar getrouwd met Peter Mesu.

Moeder van 3 zoons, Robbie, Erwin en Niels en oma van Noa.

Samen met mijn zus Marja en zoon Robbie runnen wij met onze 12 medewerkers, Kaasboerderij Schellach. Een gemengd bedrijf met akkerbouw en veehouderij.

De melk van onze 80 melkkoeien verwerken we bijna dagelijks tot kaas, karnemelk en boter.

Het grootste deel van de geproduceerde zuivel wordt verkocht in onze boederijwinkel aan de Prooyenseweg in Middelburg, waar we ook streekproducten van collega’s uit de omgeving verkopen.

Verder kun je een deel van onze kaas ook kopen bij speciaalzaken en enkele supermarkten op Walcheren, oa bij de Jumbo in Oostkapelle.

1. Hoe ben jij bij ONDO terecht gekomen en wat is je band met ONDO?

Toen ik 16 jaar oud was, mocht ik uiteindelijk van mijn ouders gaan korfballen.

Veel  van mijn vriendinnen korfbalden toen al. Ik heb jaren gespeeld in ONDO 4 en 5.

Verder heb ik bestuursfuncties bekleed bij ONDO en heb trainingen verzorgd voor de mini-stars en pupillen, toen mijn eigen kinderen daar korfbalden.

Nu houd ik op afstand de verrichtingen van ONDO in de gaten.

1. Hoe zie jij ONDO voor je?

ONDO is een mooie, goed georganiseerde vereniging, waar vele andere sportverenigingen jaloers op zijn.  Ook op het aantal vrijwilligers in allerlei disciplines kunnen jullie trots zijn.

1. Zijn er dingen waar ONDO zich nog kan verbeteren?

Dat kan ik op dit moment niet zo bedenken. Mooi vind ik het initiatief dat is genomen om aan sponsoren aan te bieden  te helpen indien daar mogelijkheden voor zijn.

Wij zullen daar zeker op termijn nog wel gebruik van kunnen maken.

1. Hoe ziet jou werkdag eruit?

Dat is altijd een verrassing, maar begint in de kaasmakerij waar ik de start doe voor het kaasmaken, door de melk voor de kaas aan te zuren en op te warmen. Verder zijn er vele diverse werkzaamheden, maar het liefst sta ik gewoon achter de toonbank om de klanten te helpen, hoewel dat er niet altijd van komt, door allerlei andere werkzaamheden .

1. Wat kunnen ONDO-leden allemaal bij jullie kopen of doen?

Kopen kunnen ze onze kaas, zuivelproducten, groente, brood en streekproducten. Verder is iedereen welkom om een kijkje in de stallen te nemen en de kalfjes te aaien. In de vakanties organiseren we daarvoor ook speciale boerderijbelevingen.

1. Wat vindt je zelf het lekkerst wat jullie verkopen?

Op dit moment hebben we (na lang wachten) een heerlijke brokkel oude kaas van 3 jaar oud. Samen met een glaasje wijn is dat wel genieten.

1. Welk kaas of ander product wat jullie zelf maken moeten alle leden van ONDO een keer proeven en waarom?

Dat is dan toch wel onze fenegriek-kaas. Dat blijft ook de topper onder de speciale kazen. Een kaas met een zaadje, wat smaakt naar walnoot.

1. Wat zijn we vergeten te vragen en wat moeten alle ONDO leden van jou of je bedrijf weten?

Er is nu al veel verteld, maar kom zelf een keertje langs om het te ervaren.

Bijvoorbeeld woensdag 1 mei a.s. om 11.30 uur, als de koeien weer de wei in gaan.