ONDO-1 kampioen na besluitvorming KNKV over impact corona

Als gevolg van de corona pandemie was eerder door het KNKV besloten om de zaal- en veldcompetitie op te schorten en dit seizoen niet meer uit te spelen. Op dinsdagmiddag 7 april heeft de het bondsbestuur het bericht naar buiten gebracht over de afwikkeling van de competitie 2019-2020: de huidige stand in de zaalcompetitie geldt als eindstand en de veldcompetitie wordt beschouwd als niet gespeeld. Op basis hiervan is ONDO-1 per direct tot kampioen gekroond van de 1e klasse in de zaalcompetitie en is er lijfsbehoud in de overgangsklasse voor de veldcompetitie!

In deze tijd van grote problemen omtrent de gezondheidszorg, veel Nederlanders ziek en op de intensive care en mensen die een naaste hebben verloren, is het heel bizar om een dergelijk kampioenschap bij te schrijven. Maar we mogen er wel heel blij en trots op zijn: zowel in de zaal als op het veld komt ONDO 1 komend seizoen uit in de overgangsklasse!

Normaal gesproken zou ONDO ONDO niet zijn als er geen feestje werd gevierd, maar ook daarvan is helaas geen sprake. We roepen iedereen op om zich strikt te houden aan de landelijke maatregelen en wees ervan verzekerd dat dat feestje nog een andere keer zal worden gevierd. Vooralsnog staan de activiteiten eind juni – begin juli nog steeds op de planning en verwachten we eind mei te kunnen beslissen of dit doorgaan kan vinden: jeugdkamp, opening van de vernieuwde accommodatie, het befaamde Vrienden-van-ONDO toernooi en nu wellicht ook een kampioensfeest.