Mooi met letters!

Achter de bar in onze nieuwe kantine hangt een nieuwe prijslijst. Dit supergave krijtbord is gemaakt door oud ONDO speelster Andrea Wouters-Geldof. Sinds januari 2020 heeft Andrea haar eigen bedrijf “Mooi met Letters”. Behalve zulke mooie borden, incl. het KV ONDO logo in kleur, kan Andrea met haar bedrijf nog veel meer maken met krijt, daarom leek het ons leuk om eens goed kennis te maken met het bedrijf van Andrea: “Mooi met Letters”.

Voor sommige zal het een verrassing zijn dat jij een eigen bedrijf hebt. Wat voor bedrijf is “Mooi met Letters” en waarom ben je dit gestart?

Haha, ja dat kan ik me voorstellen. Men zal misschien weten, dat ik in het onderwijs werk en dat doe ik ook nog steeds, maar Mooi met letters is erbij gekomen. Ik hou me vooral bezig met schrijven…

Ik heb een aantal jaar geleden bij iemand een workshop handlettering gevolgd en dacht, goh, dat is wel erg leuk. Handletteren is het schrijven (of eigenlijk tekenen) van teksten met mooie en leuke lettertypes in verschillende soorten en maten.

Ik ben er toen als hobby en voor de ontspanning mee begonnen; het maken van kaartjes vooral. Op den duur kreeg ik ook verzoekjes om kaarten voor mensen te maken, later kwamen hier ook borden voor bruiloften van vrienden en collega’s bij en zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Omdat ik dat erg leuk vond, ben ik verder gaan kijken en kwam er achter dat hier wel meer vraag naar is en na lang twijfelen, en veel aanmoediging vanuit mijn omgeving, ben ik naar de KVK gegaan en zo was daar officieel dan ook ‘Mooi met letters’.

Wat kan “Mooi met letters” naast krijtborden nog meer maken?

Behalve krijtborden schrijven voor bijvoorbeeld horeca en andere bedrijven, maar ik ook borden voor particulieren voor verjaardagen, bruiloften, als cadeau, enz. En ik schrijf niet alleen maar het maken van illustraties komt ook geregeld voor.

Verder maak ik ook naambordjes op plexiglas voor bij de voordeur (in Sint Laurens hangen er diverse op), houten borden, kaarten, naamkaartjes (voor bijv. bruiloften), uitnodigingen etc. En kun je mij boeken voor workshops/kinderfeestjes met handlettering, workshop krijtbord maken, enz.

Hoe maak je al dit moois?

Het begint natuurlijk bij de vraag en wens van de klant. Daar hebben we contact over. Zodra ik helder heb wat iemand wil (en ik zeker weet dat ik het kan uitvoeren), begin ik met een schets te maken. Naast alleen teksten schrijven komen er regelmatig ook illustraties bij en die moeten ook een goede plaats krijgen op een bord.  Bij (grotere) borden met veel tekst kijk ik goed hoe ik het ga vormgeven en meet ik alles heel precies uit. Daar zit vaak al een heleboel tijd in.

Wanneer ik het ontwerp klaar heb, ga ik aan de slag met het eindproduct. Ook dat is vaak eerst weer een heleboel meten, hulplijntjes trekken met krijt/potlood/tape. En dan begint het echte schrijven vaak pas. Soms stuur ik tussentijds een foto met de vorderingen of om even te overleggen, maar sommige klanten laten zich verrassen en wachten tot ze het eindproduct in handen krijgen.

Wat is de leukste/mooiste opdracht die je tot nu toe hebt gehad of welke opdracht hoop je ooit nog eens te maken?

Dat is een lastige vraag, ik heb al erg gave opdrachten mogen maken. Eentje waar ik wel heel erg trots op ben, is het krijtbord wat ophangt bij Vivet bowls in Middelburg. Én het bord in de kantine natuurlijk 😊!!

Verder hoop ik eigenlijk vooral lekker bezig te kunnen blijven, nog veel gave opdrachten te krijgen en heb ik niet echt een specifieke opdracht waar ik op hoop.

Hoe ziet de toekomst van “Mooi met Letters” er uit?

Mooi met letters is officieel nog geen jaar bezig, dus je zou kunnen zeggen, dat ik aan het opstarten ben. ‘Opbouwen kost tijd’, is iets wat ik veel gehoord heb. Tot nu toe gaat het best aardig, heb ik écht al leuke dingen kunnen doen en dat vind ik super leuk! Wat de toekomst brengt weet je nooit, maar laat ik beginnen met hopen dat Mooi met letters in Zeeland bekend wordt, mensen en bedrijven me weten te vinden en ik nog veel meer gaafs ga maken… Dat is een mooi begin toch 😉?

Wat moeten wij nog meer weten van “Mooi met Letters”?

-De gemaakte borden worden gemaakt met verfstift (ipv krijt) dus blijven ook buiten goed!!

-Ik ben te vinden op social media (Instagram en Facebook).

Mijn website laat ook zien wat ik maak en aanbied.

-Mensen kunnen mij boeken voor een kinderfeestje of workshop in handlettering of bijv. het maken van een eigen krijtbord.

-Mensen mogen altijd contact met me opnemen als ze benieuwd zijn naar de mogelijkheden of een verzoek hebben.

Via deze weg willen wij Andrea nogmaals bedanken voor het sponsoren van het krijtbord! Kijk dus voor alle mogelijkheden die “Mooi met Letters” heeft eens op de site of de Facebookpagina. Hierop staan enkele mooie foto’s van verschillende voorbeelden en hoe je het beste contact op kan nemen met Andrea.