Kaloo Project Management schenkt logo op kantine!

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al gezien hebben hangt het logo van ONDO sinds enkele weken op de gevel van onze kantine. ONDO is erg blij met deze mooie gevel! Het logo is geschonken door Kaloo Project Management, dit is het bedrijf van ONDO-lid Arjen Hoefkens. Genoeg reden om eens verder kennis te maken met het bedrijf Kaloo.

En Arjen, wat dacht je, nu ik gestopt ben als voorzitter van ONDO hou ik zoveel tijd over, ik begin maar een eigen bedrijf?

Ha ha, dat is een logische gedachte maar die klopt toch niet helemaal. Het is eerder andersom: door de drukke werkzaamheden heb ik wat minder tijd voor de rol van voorzitter gekregen. Tegelijkertijd wil ik graag bij de club betrokken blijven, zowel bij enkele commissies met diverse taken als ook als trimmend lid en scheidsrechter.

Hoe lang bestaat Kaloo nu en wat doe je allemaal met Kaloo?

Inmiddels is het 5 jaar geleden dat ik besloten heb om voor mezelf te gaan beginnen.  Het managen en beheersen van projecten is een rode draad in mijn loopbaan en ik heb gemerkt dat organisaties hier vaak (tijdelijk) kennis en kunde voor inhuren. Ik heb bijvoorbeeld de afgelopen paar projectmanagement van IT projecten gedaan, invoering van software (ERP) systemen in grotere bedrijven. Organisaties zijn immers erg afhankelijk van goede IT systemen, maar vinden de invoering van het gebruik vaak lastig. Op de nieuwsberichten van mijn website staat een verzameling van mijn projecten: www.k-pm.nl.

Waar liggen de specialiteiten van Kaloo?

Ik geloof in de combinatie van kennis over het vakgebied en de ervaring om een team aan te sturen. Gedurende mijn loopbaan ben ik vooral aan de slag geweest in de (maak-)industrie in diverse branches: energie opwekking, railinfra, aerospace, offshore constructies voor olie, gas en windenergie. Ik voel me lekker in dergelijke technisch geörienteerde organisaties. Het managen van projecten in dergelijke werkomgevingen vergt om snel bedrijfsprocessen te doorgronden en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. En dan samen op een gestructureerde manier toewerken naar het beoogde resultaat.

Waarom wilde je juist het logo van ONDO sponsoren met Kaloo?

Zie het maar als een blijvende aandenken aan een prachtige fase van groei en renoveren van de hele accommodatie, bekrachtigd door een “afscheidscadeau” van de vertrokken voorzitter. Anderzijds wil ik op een bescheiden manier het eerste lustrum van Kaloo vieren, het was een succesvolle periode. Ik vond die 2 momenten mooi bij elkaar komen.

Wat moeten we nog meer weten van Kaloo?

Wat je veel hoort is dat projecten uitlopen en meer kosten dan gebudgetteerd. Dat wil ik voorkomen. Vandaar mijn slogan: uw project in veilig vaarwater! Dit wordt gesymboliseerd door de veilig vaarwater boei voor de kust van Westkapelle: de Kaloo boei die als mijn logo dient. Kijk maar op Google maps om deze boei te vinden. Daarbij geloof ik dat de kracht van projectmanagement zit in goed teamwerk. En de ervaring in het korfbal, als gemengde teamsport, helpt daar heel goed bij. Dus Kaloo en korfbal is een mooie combinatie!