Help jij mee om 12.000 kilo kaas te redden?

Onze sponsor Kaasboerderij Schellach zit vanwege de coronacrisis met een groot kaas overschot. “Normaal gesproken gaat bijna de helft van onze kaasproductie naar de horeca, maar de afgelopen twee jaar waren niet normaal”, vertelt Els. “Bovendien heeft onze boerderijwinkel de afgelopen tijd veel minder bezoekers gehad dan voorheen.” Het gevolg? Een overschot van 12.000 kilo oude kaas.

Breda Maakt Mij Blij komt in actie! Vorig jaar kwam Breda Maakt Mij Blij ook al in actie voor een kaas-overschot van 15.000 kilo. Toen waren het de monniken uit Berkel-Enschot die de noodklok luidden. Eén van hen, broeder Isaac, wees Els op het Bredase platform. Els: “Ik ken Broeder Isaac van de Kaasdagcommissie Zuid-Nederland en hij spreekt vol lof over de reddingsactie en de manier waarop het hele land in actie kwam”.

Via Breda Maakt Mij Blij kan je de oude brokkelkaas bestellen. Per stuk, maar ook in combinatie met heerlijk lokaal bier, Zeeuwse mosterd en ambachtelijke kaaskoekjes. Voor ieder verkocht stuk kaas gaat er bovendien € 2,50 naar Giro555 en voor ieder verkocht kaaspakket gaat er € 5,- naar ditzelfde doel. Onder de naam Giro555 zetten de samenwerkende hulporganisaties zich momenteel in voor de mensen uit Oekraïne.

Bestellen kan via www.maaktmijblij.nl of via de social media kanalen. De bestellingen worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald. Het ophaalmoment is op zaterdag 2 april van 10:00 tot 16:00 uur bij kaasboerderij Schellach in Middelburg.

Kijk hier nog voor een leuk filmpje over de actie.