Gigakorfbaldag 2023 groot succes!

Op woensdag 27 september organiseerden we vanuit Kv Ondo de Giga Korfbaldag. Tijdens de voorbereiding konden we als werkgroep rekenen op Leonie, Iwan, Esther en Edwin. Een fijne groep die enthousiast aan de slag is gegaan met de voorbereiding. Voor Iwan en Leonie was dit gesneden koek, want zij doen dit al jaren en daarom hebben zij ook besloten om na deze editie te stoppen. Gelukkig mogen we ze wel altijd vragen voor raad én zijn ze beschikbaar om tijdens de volgende editie van 2024 overdag te helpen. Door verschillende omstandigheden kan ook Esther voor de volgende editie niet helpen tijdens de voorbereiding, maar – net zoals Iwan en Leonie mogen we op de dag zelf op haar rekenen.

Allen, heel veel dank voor de mooie, gezellige en constructieve samenwerking!

Natuurlijk willen we het succes van de dag in 2024 evenaren, maar dan hebben we wel hulp nodig. Wil je helpen? Mail naar gigakorfbaldag@kvondo.nl of spreek ons of Jolien aan en we verwelkomen je met veel plezier om deze leuke dag én voorbereiding te beleven!

Spelletjesparcours

En een succesvolle dag was het! Met schitterend weer konden we starten en tijdens de ochtend werden de kleuters van 9 basisscholen verwelkomd met een dans-warming-up. Nu de kinderen in de goede sfeer waren, ging het sportfeest los. De 187(!!) kleuters, verdeeld over vele kleine(re) teampjes speelden  een spelletjesparcours met begeleiding vanuit het CalvijnCollege. Dank voor de fijne hulp! In de pauze konden ze genieten van een gezond tussendoortje, aangeboden door Jumbo Oostkapelle en na afloop kreeg iedereen een mooie flyer mee om eens te komen proeftrainen.

En daar is gretig van gebruik gemaakt! Ondertussen trainen er al 9 nieuwe mini’s mee! Als klap op de vuurpijl werd er nog een kleurplaatwedstrijd georganiseerd en werden er de weken daarna vele kleurplaten ingeleverd die de kantine mooi versierden. De winnaars Lise Nonnekens (Bergpadschool), Fleur Moelker (Lispeltuut) en Julia de Visser

(Regenboogschool) hebben ondertussen een mooie Jumbo-goodybag met strandspeelspullen mogen ontvangen uit handen van C2 speelster Elin Overbeeke.

Schoolkorfbal

Tijdens de middag was het dan de beurt aan de groepen 3 tm 8 voor het

Schoolkorfbaltoernooi. Verdeeld over 26 teams van 7 omliggende

basisscholen deden er 130 kinderen mee! En ook uit die groepen zijn

enkele aspirant-leden mee aan het trainen en hebben we Kv Ondo en de

algehele korfbalsport in de spotlights kunnen zetten.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor de hulp. Zonder jullie

zouden we deze dag niet op deze plezierige wijze kunnen voorbereiden en

organiseren. Dus een extra grote merci! voor de kantinehulp, EHBO,

scheidsrechters, sponsor Jumbo Oostkapelle, begeleiders, tellers,

leerkrachten, directeuren, ouders en alle andere hand-en-spandiensten!

We vonden het fantastisch en graag tot volgend jaar!

Groetjes vanuit de Gigakorfbalwerkgroep 2023!

gigakorfbaldag@kvondo.nl