Coronavirus (update 30 april)

laatste update in rode tekst

Het bestuur van KV ONDO volgt de richtlijnen van het RIVM en, als het gaat om korfbal, de richtlijnen van het KNKV.
In dit bericht houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.
Wanneer je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je deze stellen aan:
Arjen (voorzitter@kvondo.nl) of Addie (secretariaat@kvondo.nl).

Handige links
KNKV – – KNKV FAQ
NOC-NSF – – RIVM
Rijksoverheid – – Veiligheidsregio
Protocol Trainingen

Update: donderdag 30 april
De jeugdleden mogen weer gaan korfballen en daar zij wij ontzettend blij mee!
We zijn nu druk bezig met het organiseren van van alles en nogwat, zodat we na 29 april weer kunnen beginnen. In de afgelopen dagen hebben we contact gehad met de gemeente Middelburg en het KNKV. Er is een protocol gemaakt waar we ons aan moeten en wíllen houden, want gezondheid blijft voorop staan. Er is een verschil tussen jeugdleden t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar. Maar we moeten ook rekening houden met bijvoorbeeld het halen en brengen, het desinfecteren van de materialen, etc. En uiteraard moeten we een planning maken, want we willen voorkomen dat er te veel mensen tegelijk op de Brigge zijn. Hier hebben we even de tijd voor nodig, zo snel als we alles rond hebben horen jullie dat via de trainers in de groepsapp.
Klik hier voor het protocol trainingen.

Update: dinsdag 21 april
Vanavond heeft het kabinet enige versoepeling van sommige maatregelen en het verlengen van bestaande maatregelen aangekondigd.
Dit heeft uiteraard ook invloed op de (geplande) activiteiten van KV ONDO.
Woensdagavond, 22 april, vergadert het bestuur (via Skype) en gaan we het er uitgebreid over hebben. Hierbij houden we ook rekening met hetgeen het KNKV adviseert en zullen we afstemmen met de gemeente.
Waar gaan we het zoal over hebben:
– De feestweek in juni.
– Trainen in de buitenlucht voor jeugd tot 12 jaar.
– Trainen in de buitenlucht van jeugd van 12 tot 18 jaar.
– Hoe bereiden we ons voor op het nieuwe seizoen?
Nog niet alles is duidelijk en we willen ook graag aansluiten bij de adviezen van het KNVK en de gemeente. Zo snel we iets weten en besloten hebben, laten we het jullie weten. Ik verwacht dat dat nog voor het weekend kan!
PS. Het KNKV komt woensdag 22 april met een update over de nieuwste ontwikkelingen.

Extra bericht van het bestuur
Lees meer
Update: dinsdag 7 april – 19.00uur
Het KNKV heeft het volgende besloten n.a.v. de aanvullende kabinetsmaatregelen:
Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling  van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur te zijner tijd nadere mededelingen.
Zaalcompetitie
Stand is eindstand
In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.
Veel gestelde vragen
Klik op de link boven dit bericht (KNKV FAQ) om naar de pagina van de KNKV te gaan met veel gestelde vragen.

Dus ONDO 1 is KAMPIOEN zaalcompetitie!!
Later meer nieuws vanuit het bestuur over dit kampioenschap. Nadrukkelijke vraag om GEEN eigen feestjes te organiseren! We houden ons als vereniging aan de richtlijnen van het RIVM. Wees verstandig!
Bekijk ook de berichtgeving over het kampioenschap op de site van de PZC.

Update: maandag 23 maart – 23.00uur
Het KNKV heeft het volgende besloten n.a.v. de aanvullende kabinetsmaatregelen:
Sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.
Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).
Zodra deze FAQ-pagina online is bij het KNKV dan zal er een link worden toegevoegd bovenaan dit bericht bij ‘handige links’.

Update: vrijdag 20 maart – 9.30uur
Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Update: maandag 16 maart – 22.00uur
Het KNKV heeft zojuist besloten om alle wedstrijden tot en met donderdag 16 april af te gelasten.
Alle trainingen zijn afgelast t/m 6 april, zoals door de regering besloten.


Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.
Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen.
Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Wanneer er meer informatie is zullen we dit weer met u delen via dit bericht. Controleer dus regelmatig onze website op nieuwe informatie.

Update: donderdag 12 maart – 22.00uur
Het KNKV heeft vandaag besloten om alle wedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten en adviseert trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.
Het bestuur van KV ONDO neemt de adviezen van het KNVK over en heeft daarom besloten dat met ingang van donderdag 12 maart alle trainingen NIET door gaan.
Daarnaast heeft het bestuur moeten besluiten dat bijeenkomsten, waar het risico op verspreiding van het Coronavirus aanwezig is, ook niet door kunnen gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om:
– alle overleggen en vergaderingen, inclusief bestuur en commissies.
– de activiteit van de Club van 100 van vrijdagavond 13 maart.
– het gala voor D en E-jeugd op 27 maart.
We vragen om vrijwilligers die helpen bij de verbouwing de richtlijnen van het RIVM te volgen: vermijd lichamelijk contact, houd een tot twee meter afstand van elkaar en bij milde klachten: BLIJF THUIS.
Over de activiteiten na 31 maart zal in de komende weken meer bekend worden.
We snappen dat bovenstaande maatregelen een grote impact hebben en hopen op jullie begrip.

Update: donderdag 12 maart – 20.00uur
Het bestuur van KV ONDO neemt het advies van het KNKV over van donderdag 12 maart.
Dit betekent dat per direct alle wedstrijden, trainingen, overleggen en bijeenkomsten van KV ONDO NIET door zullen gaan.
Zodra er meer informatie is zullen we deze zo snel mogelijk met iedereen delen via mail, website en social media.

Algemene richtlijnen:
– was je handen regelmatig
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– gebruik papieren zakdoekjes.
– schud geen handen.
– blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.

Wedstrijden en trainingen:
– heb je last van verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts boven 38 graden Celsius meld je dan af bij je trainer en kom NIET korfballen.
– maak gebruik van je eigen bidon of waterflesje!
– wens de tegenstander een prettige wedstrijd, maar schud geen handen
– bedank de scheidsrechter na de wedstrijd, maar schud geen hand.

Het bestuur roept alle leden op zich aan bovenstaande richtlijnen te houden. Bij twijfel, kijk op de site van het RIVM en overleg het met je trainer. Neem het zekere voor het onzekere.