Coronavirus (update 23 maart – 23.00uur)

laatste update in rode tekst

Het bestuur van KV ONDO volgt de richtlijnen van het RIVM en, als het gaat om korfbal, de richtlijnen van het KNKV.
In dit bericht houden we je op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.
Wanneer je vragen hebt naar aanleiding van dit bericht, dan kun je deze stellen aan:
Arjen (voorzitter@kvondo.nl) of Addie (secretariaat@kvondo.nl).

KNKV – – NOC-NSF
RIVM – – Rijksoverheid
Veiligheidsregio – – Gemeente Middelburg

Update: maandag 23 maart – 23.00uur
Het KNKV heeft het volgende besloten n.a.v. de aanvullende kabinetsmaatregelen:
Sluit deuren tot 1 juni
Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.
Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).
Zodra deze FAQ-pagina online is bij het KNKV dan zal er een link worden toegevoegd bovenaan dit bericht bij ‘handige links’.

Update: vrijdag 20 maart – 9.30uur
Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen.

Update: maandag 16 maart – 22.00uur
Het KNKV heeft zojuist besloten om alle wedstrijden tot en met donderdag 16 april af te gelasten.
Alle trainingen zijn afgelast t/m 6 april, zoals door de regering besloten.

Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.
Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen.
Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Wanneer er meer informatie is zullen we dit weer met u delen via dit bericht. Controleer dus regelmatig onze website op nieuwe informatie.

Update: donderdag 12 maart – 22.00uur
Het KNKV heeft vandaag besloten om alle wedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten en adviseert trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.
Het bestuur van KV ONDO neemt de adviezen van het KNVK over en heeft daarom besloten dat met ingang van donderdag 12 maart alle trainingen NIET door gaan.
Daarnaast heeft het bestuur moeten besluiten dat bijeenkomsten, waar het risico op verspreiding van het Coronavirus aanwezig is, ook niet door kunnen gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om:
– alle overleggen en vergaderingen, inclusief bestuur en commissies.
– de activiteit van de Club van 100 van vrijdagavond 13 maart.
– het gala voor D en E-jeugd op 27 maart.
We vragen om vrijwilligers die helpen bij de verbouwing de richtlijnen van het RIVM te volgen: vermijd lichamelijk contact, houd een tot twee meter afstand van elkaar en bij milde klachten: BLIJF THUIS.
Over de activiteiten na 31 maart zal in de komende weken meer bekend worden.
We snappen dat bovenstaande maatregelen een grote impact hebben en hopen op jullie begrip.

Update: donderdag 12 maart – 20.00uur
Het bestuur van KV ONDO neemt het advies van het KNKV over van donderdag 12 maart.
Dit betekent dat per direct alle wedstrijden, trainingen, overleggen en bijeenkomsten van KV ONDO NIET door zullen gaan.
Zodra er meer informatie is zullen we deze zo snel mogelijk met iedereen delen via mail, website en social media.

Algemene richtlijnen:
– was je handen regelmatig
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– gebruik papieren zakdoekjes.
– schud geen handen.
– blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt.

Wedstrijden en trainingen:
– heb je last van verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts boven 38 graden Celsius meld je dan af bij je trainer en kom NIET korfballen.
– maak gebruik van je eigen bidon of waterflesje!
– wens de tegenstander een prettige wedstrijd, maar schud geen handen
– bedank de scheidsrechter na de wedstrijd, maar schud geen hand.

Het bestuur roept alle leden op zich aan bovenstaande richtlijnen te houden. Bij twijfel, kijk op de site van het RIVM en overleg het met je trainer. Neem het zekere voor het onzekere.